Hos Blue Desert Music kan Du som enda stället i Malmö nu köpa biljetter till Leif Carlsson & Husbandets 2 sommarkonserter i år på Månstorps Gavlar – en renässansborg från mitten av 1500-talet! Med vallgrav utanför med kväkande grodor! En helt fantastisk miljö!

Årets konsertprogram 2017:
Onsdagen den 26/7-2017 Viskväll med Mikael Neumann och Leif Carlsson & Husbandet. (Det lär nog bl.a. bli en hel del låtar från den kommande skivan “Andra Sånger Från Näset” som släpps i juni månad 2017.)

Onsdagen den 2/8-2017 Cajsa-Stina Åkerström med sin egen trio. (Den folkkära oerhört populära sångerskan Cajsa-Stina Åkerström är som kanske bekant dotter till legenden Fred Åkerström. Hon är känd för sin finstämda sång och sina starka texter, och är högaktuell sedan en lång tid tillbaka just nu med bl.a. den finstämda låten ”Röd” som har spelats flitigt i radion en ganska lång tid nu, från en kommande platta som förmodligen släpps med henne senare under hösten 2017. Cajsa-Stina Åkerström har varit verksam som artist under 90-talet och har släppt en hel del skivor sedan dess, och säkert kommer vi även att få höra hennes vackra låt “Är Det Så Här det Känns Att Komma Hem” med sin underbar text – hämtad ifrån hennes starka senaste CD “Vreden Och Stormen” som kom 2015.)

Sommar På Månstorp!
Hos Blue Desert Music kan Du som enda stället i Malmö nu köpa biljetter till Leif Carlsson & Husbandets 2 sommarkonserter i år på Månstorps Gavlar – en renässansborg från mitten av 1500-talet!

Den skånske artisten/sångaren Leif Carlsson har hållt i detta oerhört populära konsertkonceptet Sommar På Månstorp i massvis av år.
Det brukar så gott som alltid vara utsålt på hans samtliga konserter där. Dels på den höga kvaliteteten på musiken där, men även pg.a. den oerhört fina miljö där konserterna hålles!
Leif Carlsson med sitt Husband håller i arrangemangen, där man bjuder in starka populära gästartister.

Årets konsertprogram 2017:

Onsdagen den 26/7 Viskväll med Mikael Neumann och Leif Carlsson & Husbandet.
Programvärd: Vellingebostäder.
Programmet startar kl 19.00 med insläpp kl. 18.00.
Entré 220 kr (inkl serviceavgift). OBS! Onumrerade platser! Parkeringsavgift 20 kr till markägaren på plats som också visar var bilen kan parkeras.
Köp fika av Månstorps scoutkår både innan och i pausen.

Onsdagen den 2/8 Cajsa-Stina Åkerström med sin egen trio.
Programvärd: Serkon i Vellinge AB.
Programmet startar kl 19.00 med insläpp kl. 18.00.
Entré 220 kr (inkl serviceavgift). OBS! Onumrerade platser! Parkeringsavgift á 20 kr betalas till markägaren på plats som också visar var bilen kan parkeras.
Köp fika av Månstorps Scoutkår både innan konserten och i pausen.
Lyssna här via följande länk på Cajsa-Stina Åkerström’s fina låt “Är Det så Här Det Känns Att Komma Hem”: https://www.youtube.com/watch?v=QFUHseyF5K0

Programstart till konserterna är kl 19.00 med insläpp kl 18.00. OBS! Det är onumrerade platser, så först till kvarn gäller…
Stolar med rygg finns på plats till alla och man ser och hör fantastiskt var man än sitter.

  • Parkeringsavgift 20 kr löses på plats till markägaren som också visar var bilarna ska parkeras.

Köpta biljetter återlöses ej.
Det finns 6 st rullstolsplatser/kväll och önskar Du en sådan så väljer Du ”Rullstolsplats” när Du köper biljett men Du bör tänka på att det är lite ojämntinne i borgen med kullersten.
Eventuell medföljare till rullstolsbunden behöver ”vanlig” biljett för att släppas in.
Har Du köpt Rullstolsplats så kommer Du att släppas in först av alla kl 18.00.

Vädret kan man inte rå över, men oftast är det sol över Månstorp…

För Dig som tidigare inte besökt viskvällarna vill vi informera om att det inte finns något tak över denna ruin och därför bör man helst planera besöket utifrån de väderförhållanden som råder.
Paraplyförbud råder under föreställningarna.
Det ställs aldrig in något arrangemang om det skulle vara dåligt väder utan kläder efter väder gäller. Vid osäkert väder säljes det ponchos på plats för 20 kr/st.

Fika:

  • Du kan köpa korv med bröd, kaffe & kakor, läsk etc. på plats av Månstorps Scoutkår innan föreställningen samt i pausen. Dessutom brukar 2remmare sälja diverse godis.

Egen picnic:

  • Tar Du med Dig egen picnic så bör Du veta att den endast får förtäras utanför borgen. 
    Picnickorgar är inte tillåtna inne i borgen.

Hitta till Månstorp:
Från Malmö (Jägersro): Väg 101: Passera Oxie, Käglinge, Arrie, strax efter Västra Ingelstad: sväng vänster vid Cementgjuteriet.
Adress: Annelundsvägen, Månstorps Kungsgård, 235 99 Vellinge.
GPS kordinater: WGS84 55°28’43.4″N 13°8’14.2″E WGS84 DDM 55°28.724’N 13°8.236’E WGS84 decimal (lat, lon) 55.478729, 13.137267 RT90 (nord, öst) 6153132, 1331323 SWEREF99 TM (nord, öst) 6149643, 382274.

(Med tåg: Stig av vid Östra Grevie Station som är närmaste tågstation.)

Kort historia om Månstorps Gavlar:
De flesta slott eller herresäten med självaktning omger sig med en historia byggd på legender eller verkliga händelser. Månstorps Gavlar är inget undantag. Resterna av en renässansborg som byggdes 1540-1547 återfinns idag på platsen. Den restes av den danske rikshovmästaren Eskil Bille. Men redan dessförinnan fanns ett herresäte på platsen. Under senare år har Månstorps Gavlar renoverats och skyddas idag av fornminneslagen. Numera härskar också lugnet i och kring ruinen. Forntidens dramatik sker i annan form när olika teater och musikgrupper under sommartid använder gavlarna som scen.

Missa inte dessa 2 sommarkonserter här ovan i en otroligt fantastisk miljö!

Först till kvarn gäller såklart…