Lördagen den 4/6-2016 kommer den suveräne jazzgitarristen Lee Ritenour med band till KB i Malmö!
Som support act har vi den stora glädjen att få avnjuta den otroligt svängiga jazzfusion/bluesgruppen Pelle Holmberg Group!
Så räkna med en supersvängig skön kväll!

Biljetter köper Ni “över disk” hos Blue Desert Music.
Först till kvarn gäller…
Biljettpris: SEK 350:-/st.
Dörrarna öppnar kl 19.00
På scen kl 20.00 (Obs! Scentiden är en “cirka-tid”, så se till att vara där i god tid!)

Lee Ritenour’s line up:

Lee Ritenour – guitars
Ben Shepard – bass
Wesley Ritenour – drums
Giorg Mikadze – keyboards, piano

Förra året släpptes senaste alstret ”A Twist of Rit” och nu är det klart att hyllade gitarristen Lee Ritenour kommer till KB i Malmö den 4 juni-2016 för en
exklusiv Sverigekonsert!

Lee Ritenour är inte en artist som har legat på latsidan. Vid 16 års ålder hade han en av sina första sessioner ihop med Mamas & The Papas, ett par år senare ackompanjerade Lee Ritenour självaste Lena Horne och Tony Bennett, och sedan vidare in i en vad som nu är över en 40 år lång karriär, med bland annat 17 Grammy nomineringar, otaliga förstaplatser i gitarrist-omröstningar, över 40 studioalbum och 35 list-placeringar.

Lee Ritenour började sin solokarriär 1975 när han släppte skivan ”First Course” som har blivit ett kännetecken för Los Angeles jazz/funk-sound från 70-talet. 1991 startade han, tillsammans med keyboardisten Bob James gruppen Fourplay som var ett av de mest framgångsrika banden inom modern jazz.

Lee Ritenour är en extremt hyllad gitarrist inom jazzfusion-traditionen och har spelat med stora stjärnor som Pink Floyd, Steely Dan, B.B. King, Frank Sinatra, Simon & Garfunkel, Ray Charles, Aretha Franklin och Barbra Streisand för att nämna några.

Ska man välja ett par s.k. “paradnummer” med Herr Lee Ritenour, så måste det nog vara kultlåten “Mr Briefcase” ifrån kultplattan “Rit 1” (1981):

Och titellåten från den senaste oerhört svängiga plattan “Twist Of Rit” (2015):

där även den underbara smått bluesiga  låten “Fatback” är hämtad ifrån:

Beträffande hur Pelle Holmberg Group låter?
En av mina verkliga favoritgrupper! Gitarristen Pelle Holmberg kan verkligen hantera sin gitarr utan att så att säga “gå överstyr” i någon sorts gitarr-orgie! och hans band är grymt tajta! Så oerhört svängig, funkig och tajt och levande instrumentalmusik!
Lyssna här på en av låtarna från deras starka 2:a CD “Ghost Ship” (2015), t.ex. låten “Why Is Nobody Singin'”:

Och Pelle Holmberg Group’s sprillans nya låt “Damn Good” här: